Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izneo je neistinu na današnjoj konferenciji da opozicija nije dostavila nijednog kandidata za mesto direktora Apoteke „Beograd“, ističe industrijalac Vladimir Kovačević, predsednik stranke Nova – Da se struka pita (Nova D2SP).

– Kasnije gospodin Šapić priznaje da ima kandidata i sa nezadovoljstvom i idejom banalizacije kaže: Kovačević mi šalje poruke na telelefon (nismo „Zvezde Granda“, a ja Saša Popović), nemojmo, ljudi, nije to igra – citira Kovačević Šapića.

– Gospodine Šapiću, vi ste gradonačelnik, a ja industrijalac, koji je osnovao nekoliko fabrika, sa preko trideset godina radnog iskustva, od kojih je bar dve trećine u farmaciji. Nije, gospodine Šapiću, mom profilu čoveka daleko standard i format komunikacije. Ja sam ga upotrebljavao, na više jezika, u mnogim zemljama sveta, dok ste vi plivali i gurali loptu kroz bazen – odgovara Kovačević.

Kovačević poručuje Šapiću da ga je dobra namera, suština i odlučnost ponukala da mu se obrati i SMS porukom, pored zadovoljenog pravnog formata.

– Uredno smo vam dostavili predlog ispred stranke Nova D2SP na kabinet i pisarnicu Skupštine grada, nadajući se da ću vas time obradovati jer se nudim da preuzmem „problem“ koji nije mali za Grad Beograd, kakav predstavlja Apoteka „Beograd“. Da sam ja dobio poruku takve sadržine, munjevito bih menadžerski reagovao i rekao: Dovedite mi tog čoveka na razgovor – objašnjava Kovačević.

Kovačević navodi da mu je žao što je, umesto te reakcije, Šapiću bio bliži teatar i performans pred novinarskim kamerama.

– Opraštam vam to – dodaje Kovačević.

On kaže da i dalje, kao kompetentna ličnost za problem koji svi zajedno imamo sa Apotekarskom ustanovom „Beograd“, stoji na raspolaganju gradonačelniku za razgovor, ako se za njega odluči i ako zaista želi da sačuva ovu važnu ustanovu u rukama Beograđana.