Идемо ка крају једне тензичне, динамичне и, пре свега, у економском смислу веома тешке године. Помињане су несташице, инфлација, скокови у ратама кредита и практично поскупљење свега. Шта нам долази у 2023. години, чему је реално да се надамо и како ћемо да се пробијамо кроз живот у наредним месецима, да ли ће осетни пад животног стандарда да стане или ипак то није реално да очекујемо, о томе су у емисији „Међу нама“ ТВ Нова С говорили уредница „Бизнис магазина“ Радојка Николић и привредник и председник странке „Нова – Да се струка пита“ Владимир Ковачевић.

Упитан колико смо ми таоци економске кризе настале ратом у Украјини, Владимир Ковачевић каже да ми волимо да мислимо тако о себи.

– Ми имамо права на сопствену економију и да водимо сопствени рачун, али за то морамо да будемо компетентни. Нажалост, ми десетинама година уназад на најважнија места бирамо људе који заправо ништа пре политике нису радили и онда кад имате такве лидере, онда све што се код нас дешава објашњавамо да се тако дешава и у другим земљама – наводи он.

Према његовим речима, није проблем само ЕПС, ова година је година где су се разголитиле све лажи, преваре и сва муљања.

– Видели смо да имамо низ некомпетентних људи у здравству, економији, привреди, енергетици и финансијама. Имамо задуживања која су галопирајућа. Сваке године смо се задуживали за 1,7 милијарди, узимамо кредитна средства, доживљавамо их као своја и китимо народ са туђим средсвима и мислимо да ће то траајти. То у кратком току може тако и да изгледа, али када се развуче та политика све дође на видело – истакао је Ковачевић.

Погледајте целу емисију: