Не знам какав је то економски тим Владе Србије који допушта да му инфлација свакодневно забија голове. Каква је то Влада која предлаже Електропривреди Србије (ЕПС) подизање струје привреди на 95 евра за MWh? Да ли они који то повећање предлажу разумеју да ће тиме за једну календарску годину струја привреди бити увећана за готово 100 одсто?

Да ли неко од одговорних људи разуме да ће и привреда уградити у готов производ исти тај притисак који држава прави повећањем цена? Или ће бити сценарио да држава тражи свој ценовни захват од привреде, а заузврат јој не да да она исти такав направи ка грађанима?

Никако не смемо допустити још једном уништавање српских фабрика како смо то видели деведесетих година.

Ако се било ко аналитички заинтересује да сагледа само последња три месеца рада Владе Србије на сузбијању инфлаторног тока, јасно ће му бити да је неуспешан и да несувислим мерама само потпомаже распламсавању овог канцера сваког друштава.

Руководство Нове странке – Да се струка пита моли Владу Србије да пробере све располозиве финансијске ресурсе, којима се обилато хвалила, и притисак цена енергената савлада средствима државе, јер, не заборавимо, до јуче их је несмотрено обилато делила грађанима.

Владимир Ковачевић, председник Нове странке – Да се струка пита