Случај немачке компаније Ц&А (C&A), и многи други који би могли да се догоде у наредним месецима, говоре у прилог да за подизање економије у Србији није најбољи пут фаворизовање страних компанија у односу на домаће.

Истина је да немачке компаније запошљавају значајан број људи у Србији, али сад имамо и доказ да не морамо због тога да им будемо захвални и снисходљиви, јер, не заборавимо, они то не раде зато што нас воле, већ зато што имају интерес.

Интереси покрећу свет и у спољној политици. Увек сам истицао да када вам нешто није јасно у спољној политици, пођите за кретањем новца и брзо ће вам се све појаснити.

Дубину значаја економије Србија никако да савлада. Од Другог светског рата па до ових дана, чини се да поштујемо туђе економије више него што поштујемо своју. Тешко се опредељујемо да одабирамо људе који ће нас предводити по пословној вештини.

Заправо, не разумемо да није довољно бити само високообразован, нити је довољно имати лепу нарацију. Преко потребно нам је само искуство. Морамо покренути кампању да опредмећене, искусне и формиране људе анимирамо да се заузму за економију Србије. Људе који имају траг.

У наредним месецима такви људи нам требају по свим сферама друштва. Мислим да не схватамо јесен, нити зиму, па и пролеће које нам долази.

Нова странка – Да се струка пита залаже се за формирање експертске владе, никако страначке, и позива све искусне патриоте и људе добре воље да својим ангажовањем помогну Србији.

Владимир Ковачевић, председник Нове странке – Да се струка пита