Покрет „Да се струка пита“ данас постаје политичка странка. Пре шест месеци, моментом оснивања организације, рекли смо да је наш циљ да будемо организована партија, са јасном политиком, нетипичном за досадашњу Србију.

За своје партнере одабрали смо Нову странку у којој има пуно квалитетних појединаца који имају искрену жељу да Србију учине другачијом земљом и ту смо се лако разумели. Објединили смо своје снаге, а као изабрани председник једне нове организације данас сам преузео дужност.

Први задатак ће нам бити да пронађемо највеће политичке пријатеље и позовемо их у блоковску подршку и савез. Превазиђени политичари нека се баве општим темама, а струковни, каквим себе сматрамо, морају предлагати решења, одмах иза критика.

Економија, енергетика, здравствена заштита, пољопривреда и образовање остају кључна питања за нас и наставићемо да упознајемо јавност са свим стварима које морају да се мењају без обзира ко је власт.

Ми нисмо реваншисти, нисмо острашћени, нисмо лични, наш пут је нетипичан и на крају ће резултирати стварањем јаке организације коју нико неће моћи да игнорише.

Као индустријалац одавно познајем одговорност у вођењу фабрика, исплаћивању плата радника и шта значи борити се за сваки посао. То хоћу да унесем у политику. Зато позивам све људе са трагом у својим професијама пре политике да нам се прикључе, да заједнички креирамо будућност у којој ће Србија бити поштована, а њени грађани задовољни животом у њој.

Владимир Ковачевић, председник Нова странка/Да се струка пита

Фото галерију погледајте ОВДЕ.