Свака озбиљна држава труди се да одабиром најкомпентентнијих људи развије све већу способност сагледавања будућности. Нарочито је то важно у глобалном политичком, економском и енергетском колебању какво ових дана имамо свуда у окружењу.

За покрет „Да се струка пита“ и председника Владимира Ковачевића није чудна, нити претерана реакција мађарске Владе за увођење ванредног стања.

И сами смо предлагали, пре пар дана, увођење економског ванредног стања и формирање кризног економског штаба са најискуснијим стручњацима у пракси, привредницима и индустријалцима који су спремни да се ставе на располагање грађанима Србије, са циљем превентивног деловања ради очувања стандарда живљења српске породице.

Пошто формирање Владе након коначних изборних резултата није још ни на видику, свакако треба размотрити и формирање експертске владе.

За очекивати је да сваког дана услед глобалне кризе искочи понеки робни, енергетски, трговински и прехрамбени параметар који утиче на живот грађана. Баланс и компензација мораће да се раде готово тренутно. Од брзине реакције ће зависити и опстанак.

Ових дана смо били сведоци недостатка шећера у маркетима као пример дебаланса тржишта и лошег сагледавања проблема.

Српски политичари какве познајемо, који су нас до сада предводили у мирнодопском стању, јемчимо вам, нису довољно искусни за надолазеће дане.

Владимир Ковачевић, председник покрета „Да се струка пита“