Danas smo na pisarnici Skupštine grada Beograda zvanično predali dopis u kojem od predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića i gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića tražimo da se u dnevni red predstojeće gradske skupštine zakazane za ponedeljak, 16. septembar, uvrsti predlog o novom direktoru Apotekarske ustanove „Beograd“, izjavio je industrijalac Vladimir Kovačević, predsednik stranke Nova – Da se struka pita (Nova D2SP).

– Pre nekoliko dana gradonačelnik Šapić ponudio je opoziciji da se prihvati posla vođenja Apoteka „Beograd“, uz obavezu da on takav predlog podrži. Imajući u vidu da je ove reči izgovorio gradonačelnik, posebno o ovako delikatnoj temi, osetili smo potrebu da na njegov izazov odgovorimo. Svojom kandidaturom na ovo mesto, biografijom koju posedujem i kompetencijama koje su rezultat višedecenijskog rada u farmaceutskoj industriji, preuzimam odgovornost za vođenje Apoteka „Beograd“, uz očekivanje da će Aleksandar Šapić održati reč koju je dao – rekao je Kovačević.

Kovačević podseća da već godinama usamljeno priča o problemima  zdravstvenog sistema i  farmacije, a posebno o problemima koji su nastali nestručnim vođenjem Apoteka „Beograd“ od strane direktorke Jasminke Bjeletić.

– Danas kada je to postala jedna od najvažnijih tema u našem gradu, i dalje stojim sam, samo sa željom da pomognem u poslu koji znam da obavljam, bez samopromocije i skrivenih interesa – istakao je predsednik Nove D2SP.

Kovačević navodi da od Aleksandra Šapića i Nikole Nikodijevića očekuje da njegovo imenovanje stave na glasanje u ponedeljak, 16. septembra, uz nadu da je gradonačelnik mislio ozbiljno u nameri da situaciju u Apotekama „Beograd“ reši na dobrobit građanki i građana Beograda.