Moja radna biografija vam je jemstvo da bih Apoteku Beograd izvukao iz lošeg položaja u kratkom roku i učinio je profitabilnom. Kompetentnija ličnost za taj posao u političkom ambijentu Srbije od mene ne postoji, izjavio je danas industrijalac Vladimir Kovačević, predsednik stranke Nova – Da se struka pita (Nova D2SP).

– Već sam duže vreme izjavama u javnosti ukazivao na lošu sudbinu Apoteke Beograd, na loš polozaj generičke proizvodnje lekova u Srbiji i apsurd da lek koji leči košta manje od suplementa koji samo na duži rok pomaže – ističe Kovačević.

Kovačević navodi da više od 10 godina u Srbiji lekovi sa A liste samo pojeftinjuju, dok sve ostalo poskupljuje.

– Zbog toga su i neki veliki privatni lanci već godinama u gubitku. Međutim, Apoteku Beograd je razorio loš menadžment i vođstvo Jasminke Bjeletić, dugogodišnjeg formalnog direktora te ustanove, a zapravo je svoje radne dane provodila putujući po svetu – naglašava Kovačević.

Ako gradonačelnik zaista misli ono što je izjavio, predsednik Nove D2SP kaže da mu je na raspolaganju da „Apoteku Beograd načinimo održivom zarad svih Beograđana i pokažemo da u opoziciji ima zaista ozbiljnih i iskusnih ljudi profesionalno opredmećenih baš u pomenutoj oblasti“.