Nakon TV emitovanja prvog intervjua aktuelne ministarke privrede Adrijane Mesarović, sa naklonjenim joj novinarom, najjači utisak nam je izražena nekompetentnost i napamet naučeni odgovori na naručena pitanja koja glorifikuju vođstvo i ideje predsednika države Aleksandra Vučića, čija pozicija, zapravo, nema nikakve veze sa Vladom koja bi trebalo da upravlja nezavisno državom, istakao je danas predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević.

– Siguran sam da zaista niko nije nikad pomislio kako se oseća bilo koji iskusni privrednik ili industrijalac kada sluša intervju ministra privrede bez dana privredničkog staža – kaže Kovačević.

Kovačević naglašava da je postalo uobičajeno da se ovo ministarstvo prepušta marionetama i početnicima, a u ovom slučaju je to bankarski službenik, dok nam ekonomiju zapravo konstantno vodi Siniša Mali.

Predsednik Nove D2SP dodaje da je najveća tekovina bogatih država to što su prepoznale da je najveća vrednost društva baštiniti iskustvo.

Nadovezano na tu konstataciju, ističe Kovačević, mi nismo ni na tragu da to ikad budemo jer ga konstantno odbacujemo.

– Zbog svega iznesenog, stranka Nova – Da se struka pita nema optimizam povodom ekonomskog prosperiteta države Srbije, niti odabira investicija sa najbržim povratom uloženih sredstava, dok god ovakav deformitet u personalnom odabiru u vođstvu Ministarstava bude na snazi – zaključio je Kovačević.