Као што је било могуће да ванпарламентарни Покрет „Европа сад“ постане једна од највећих парламентарних странка у Црној Гори за свега десет месеци, тврдим да је тако нешто могуће и у Србији, изјавио је Владимир Ковачевић, председник Нове – Да се струка пита (Нова Д2СП).

– Постигнутим резултатом „Европе сад“ на црногорским изборима потврђује се да су економија и стандард живљења будућност и центар интересовања грађана. Фокус деловања наше политичке партије, Нова Д2СП, су реформе друштва, до којих се стиже само добро организованом економијом – рекао је Ковачевић.

Ковачевић истиче да је политика која ће бити предвођена сасвим новим лицима, без сујете и међусобног надгорњавања, по угледу на Црну Гору, будућност и у Србији.

– Инклузија свих нових политичких субјеката ка јединственом циљу, ка променама, биће циљ деловања странке Нова Д2СП пред најављене ванредне изборе – навео је Ковачевић.

Ковачевић наглашава да су охрабрени резултатом „Европе сад“ и да се надају сентименту српског друштва баш онаквом какав је био међу грађанима Црне Горе током јучерашњег изборног дана.

– Честитамо грађанима Црне Горе на показаној храбрости за преокрет, фер изборима и демократској атмосфери током изборног дана какву једног дана прижељкујемо и у нашој Србији – закључио је Ковачевић.