У петак, 16. децембра 2022. године, напустила нас је наша фудбалска и тренерска легенда Синиша Михајловић. Најбољи извођач слободних удараца од када постоји фудбал и неко због кога су деца подизала крагне на својим мајицама и кошуљама.

Из Борова је дошао у ФК „Војводину“ из Новог Сада и са сјајном генерацијом „Воше“ освојио за сада последњу титулу првака државе 1989. године. Та титула је и дан-данас највећи успех новосадског фудбала. Синиша Михајловић је задужио овај град на један специфичан начин – он је одабрао Нови Сад и стадион „Војводине“ као место на ком ће се опростити од играчке каријере. Успео је да окупи велике спортске звезде тог времена на једно место и да бар на један дан Нови Сад буде центар спортског света. Његова опроштајна утакмица се и дан-данас препричава по улицама нашег града. Тај дан ће остати вечно записан у историји Новог Сада.

Након „Војводине“, спортски пут га је одвео у „Црвену звезду“, „Рому“, „Сампдорију“, „Лацио“ и „Интер“. За репрезентацију је одиграо 63 меча и постигао 10 голова. Тренирао је као помоћни тренер „Интер“, а као главни тренер „Болоњу“, „Катанију“, „Фиорентину“, репрезентацију Србије, „Сампдорију“, „Милан“, „Торино“, „Спортинг“ Лисабон и „Болоњу“.

Градски одбор Нове – Да се струка пита Нови Сад овим путем сугерише властима да подигну споменик Синиши Михајловићу поред стадиона „Војводине“. Синиша је неко ко је тај споменик заслужио. Он је неко чије име мора бити вечно записано и запамћено у Новом Саду и Србији.

Александар Максимовић, председник Градског одбора Нове Д2СП