Ко процењује висину улагања страних инвеститора у Србији? На који начин се то ради? Или је то изјава самих страних инвеститора у сагласју са Владом Србије?

Стиче се утисак, посебно искусним српским индустријалцима који су градили своје фабрике, који знају колико шта кошта, да стотине милиона евра улагања у изградњу фабрика које странци граде у Србији не одговарају сасвим истини.

Доказ овој тврдњи је и било која процена овлашћених проценитеља у Србији као хипотекарни услов за доделу кредита код пословних банака. Врло ретко се квадратни метар индустријског погона у корист банке процењује изнад 1.000 евра.

Истичу се у јавности стотине милиона евра страних улагања да би се смањио значај огромних државних подстицаја новцем грађана Србије. Подстицаји се мере стотинама хиљада евра по једном запосленом раднику.

Сетимо се само критике људи који су сада на власти, тадашње СИЕПЕ, која је додељивала свим инвеститорима од 2.500 до 10.000 евра по запосленом.

Сада то заиста делује као виц.

Истрајна фаворизација странаца као инвеститора у Србији је прва ствар коју ћемо као странка променити када за то добијемо прву прилику, а надамо се већ након првих избора планираних у наредних годину дана.

Владимир Ковачевић, председник Нове – Да се струка пита