Не спадам у политичаре које је баш брига о Косову и о судбини Србије у односу на ЕУ, па председнику Србије замерам на тој реченици током синоћњег интервјуа на ТВ Прва. Не знам на које се политичаре изговорена реченица тачно односи, али ми је битно да се дистанцирам од ње.

Жао ми је што председник Вучић себе сматра незамењивим и синонимом за националне интересе. Уз дужно поштовање институције председника Србије, било је председника и пре Александра Вучића, а биће их доста и после Вучића.

Неозбиљно је нова лица у политици, каквим се и сам сматрам, која још нису ни представила своје идеје, а још мање проверила своју вредност на било којим изборима пред грађанима Србије, доводити у сумњив статус у односу на најважнија национална питања.

Индустријалци који запошљавају десетине и стотине људи у континуитету више од 30 година и редовно плаћају порез, много су веће патриоте од било ког политичара који никад није ниједну плату зарадио сам за себе, али ни за једног другог човека пре политике.

Неозбиљно је сматрати и неискусним људе који стварају и преговарају о различитим пословним и животним питањима више десетина година, често са партнерима који сасвим другачије мисле.

Зашто мислити да нема вештине о преговарању о најважнијим питањима за Србију у другим људима?

Предводим политичку странку пред којом је перспектива, која нема бреме наслеђа и контаминације предходног времена. Нова Д2СП има план за економију државе и за статус Србије у односу на изазове пута ка ЕУ.

То је тим људи са огромним социолошким и управљачким искуством, инспирисан храброшћу да се суочи са најделикатнијим националним интересима и изазовима које носе остварења тих интереса, укључујући и најважније национално питање какво је Косово.

Владимир Ковачевић, председник Нове Д2СП