Док се представници владајуће већине размећу макроекономским перформансама, називајући Србију „економским тигром“, грађани све теже живе, једва састављајући крај са крајем. Празни новчаници, празни фрижидери, драстичан пад животног стандарда (инфлација једе плате и пензије), презадуженост и грађана и домаћих привредника и предузетника реална је суморна економска слика девастиране Србије.

У надолазећу зиму улазимо, по свему судећи, без енергената, без пара, без идеје шта нам ваља чинити. За тешко стање, тачније за економски колапс у којем се налазе Србија и њени грађани, одговорна је неодговорна политичка и економска елита.

Нова Да се струка пита има спремна системска и кадровска решења за економске проблеме у којима су се, не својом вољом, нашли грађани Србије.

Потпуни заокрет у економској политици једино може зауставити и преокренути неповољне токове и трендове којима смо изложени. Због тога су неопходна брза решења, а Нова Да се струка пита има способне, стручне, компетентне и одговорне људе који су кадри да извуку Србију из економског понора над којим се налази.

За економски преокрет потребне су филигранске, иновативне и стручне мере које могу направити преокрет који нам је сада преко потребан.

Такође, сузбијање инфлаторног тока конзервативним решењима централне банке Србије, попут повећања каматних стопа, алат је који прави више штете него користи.

Повећани трошкови задуживања привреде имплицирају успоравање и пад привредног раста.

Такве мере Нова Д2СП са својим људима може компетентно да спроведе и помогне држави да се избори са економским изазовима.

Владимир Ковачевић, председник Нове Д2СП