Нова Д2СП вечерас је представила ново руководство, изабрано пре два месеца, а председник странке Владимир Ковачевић рекао је да политика Нове Д2СП политика „центра“ и поручио да ће се руководити само интересима државе Србије за чије је остварење потребна, како је додао, јака економија.

– Сведоци смо тога да то што смо заузели позицију да будемо између истока и запада може довести до тога да имамо велику штету. Ова странка није ни за руску, нити за америчку страну. Наша политика је политика Србије и само српски интереси и да би се они остварили база мора да буде економија, а ми економију морамо да ојачамо – поручио је Ковачевић.

Како каже, више од 50, 60 одсто прихода који чине стабилност буџета долази наплатом ПДВ-а за робу која се увози.

– Као економиста, рекао бих да је српска привреда јако оболела. Ми се залажемо са нашим програмима да субвенције страним инвеститорима не буду тако агресивне и не на штету домаћих инвеститора – додаје.

Ковачевић истиче да нису против субвенција, али су против тога да се субвенције доживе, како наводи, као нужност и то, додаје, док се српски инвеститор не стави у функцију да буде тај на којег се можемо ослонити.

– Српски инвеститори немају резервну државу, они ће нам увек ту бити, а овај инфлаторни ток може многе ствари да промени – каже.

Наводи и да геополитички Србија има велике проблеме, поготово у вези енергетике и сматра да је држава требало да улаже и у градњу складишта за гас јер сада, по његовим речима, имамо парадоксалну ситуацију да се складишти гас у другој држави и да се плаши да ћемо имати само гас у случају да не буде потребан мађарским грађанима.

Нова Д2СП се, како каже Ковачевић, бори против тога да ресурси Србије буду расути на другим странима, у другим државама.

Јачаћемо нашу политичку и страначку инфраструктуру

Говорећи о плановима те странке за наредне изборе, Ковачевић каже да већ од данас почињу са размишљањем шта ће бити сутра и да су скупили 350 људи који ће промовисати нови концепт – концепт самосталности.

– Јачаћемо нашу политичку инфраструктуру, страначку инфраструктуру и планирамо да самостално изађемо на следећим изборима – истиче Ковачевић додајући да ће се на њима борити и покушати да направе продор и понуде грађанима нови избор са људима који никада нису били у политици, а под условима који су сада актуелни у српској политици.

Извор: Танјуг