Лоше је, неодговорно и недомаћински водити финансије земље тако да никада није у плану да се кредити враћају.

Политика државе, нажалост, само је задуживање, чак и у случају враћања доспелих кредита, а и оних који у наредном периоду доспевају – 4 милијарде евра почетком године, а неколико месеци касније и додатних 2,6 милијарди евра.

Присетимо се хвалоспева власти како је враћала скупе кредите узимајући јефтине, а ја кажем да је то радила без великих заслуга. Просто, такав је био тренд јефтиног новца и ниских камата. Сигуран сам, а сада је потпуно другачије, да ће власт крити, колико год то може, како се задужује скупо и да тиме раздужује јефтине кредите.

Зашто? Зато што никада није планирала да би ствари могле да крену по лошем и да ће доћи ситуација у свету да новац од јефтиног постане скуп и још да га нема баш пуно на располагању Србији.

Ушли смо као држава у забрињавајућ економски положај и због лошег вођења енергетике, а нарочито пољопривреде и њеног најважнијег сегмента, а то је сточарство. Недостаје нам српско месо и млеко. Компликује нам се спољна политика.

Веома смо лоши били у предвиђању. Због тога нам је, а истакао сам то већ неколико пута, па морам и сада, неопходна само експертска а никако влада партијских послушника.

Стручни тимови Нове Д2СП редовно ће се јавно изјашњавати по областима у којима је држава угрожена, нудити решења и тиме дати допринос одвраћању државе од свакодневних грешака.

Владимир Ковачевић, председник Нове Д2СП