Нисам лекар, али могу да пропишем, нисам фармацеут, али могу да препоручим – тако би се могла назвати тренутно актуелна кампања поделе витамина Ц и Д3 и цинк минерала која се спроводи у приватном аранжману на југу Србије.

Старијим особама и корисницима старачких домова у неодобреним паковањима деле се Ц и Д3 витамини и Зн минерал.

У овој и оваквој кампањи учествују два позната домаћа произвођача суплемената која би требало да знају да је за свако прометовање потребно да су паковање и упутство у складу са стручним мишљњем.

Збуњени пацијенти одлазе до апотека и питају фармацеуте да ли смеју да користе неки од витамина ако имају неку болест, које је дозирање и када да узимају витамине.

Овог пута не иде реклама на телевизијама са националном фреквенцијом са председником државе који говори о поклону свим пензионерима у виду витамина Ц и Д3 и цинк минерала као током претходне кампање.

Лекари стално указују на опасност неконтролисаног коришћења витамина, али тај ризик по безбедност и сигурност пацијената је остављен и овог пута по страни.

Нова странка – Да се струка пита увек ће указивати на сваку стручну и етичку повреду. Такође ће јасно и недосмислено указивати на сва врсте манипулација и покушаје додворавања становништву Србије, на сасвим погрешан начин и у супротности са законима које свако друштво доноси инсистирајући на својој уређености насупрот отвореним вратима анархије.

Др Стана Бекчић, чланица Председништва Нове странке – Да се струка пита