Поздрављам најаву министра финансија Синише Малог што је уважио толико пута у медијима изречен предлог Нове странке – Да се струка пита, а то је повећање минилаца на 40.000 динара, и више, у корист радника, а на рачун растерећења давања послодаваца.

Пошто је овај предлог још увек у разради, крајњи циљ би требало да буде да се уведе пракса да се у Србији плате називају по бруто, а не нето приходима.

Радници би морали да развију свест да на 50.000 динара које односе кући, део своје зараде, а на ту основицу је то данас 30.000 динара, плаћају држави.

За тај новац би требало да питају државу шта за њега добијају – какво здравствено осигурање, а какву перспективу по минулом раду.

Један од важнијих циљева економског програма Нове Д2СП је смањење терета за порезе и доприносе послодаваца са 60 одсто на 50 одсто.

У том случају би минимална зарада могла да иде у кратком року и до 50.000 динара, а да штету нико значајно не претрпи – ни послодавац, ни држава – а велику корист да стекне радник.

Овакав предлог, и многи други који померају живот свих грађана Србије набоље, проистекли су из живота људи који су оставарили професионални траг, а сада су функционери и чланови Нове Д2СП.

Владимир Ковачевић, председник Нове странке – Да се струка пита