Као неко ко је одскора у политици и без острашћености по било ком животном критеријуму, морам да истакнем једно запажање. Из угла људи који свакодневно стварају, потпуно је неприхватљив степен заузетости јавног дискурса темама који дотичу тако један мали део српског друштва какав је интерес ЛГБТ популације.

Став странке коју предводим је да подржавамо потребу промоције ЛГБТ покрета. Из угла економије, сваку манифестацију која окупља туристе који троше паре у Србији нарочито подржавамо.

Али, из угла најважнијег циља за нашу државу, а то је спречавање беле куге и исељавања становништва Србије, изричито се противимо сваком виду промоција сексуалних активности које су супротне наталитету.

Због тога је несмотрено што је, уз новинарску подршку, ова тема прерасла у неукус. Провокација јавности је интерес, храна и мотив ЛГБТ популације на коју као друштво не треба да наседамо.

Ми данас имамо нове главобоље, повећање цене струје која погађа све грађане Србије, имамо поскупљења свих добара које живот значе, инфлацију, децу коју морамо испратити у школу, а бавимо се тривијалним темама које су интерес мањине.

Владимир Ковачевић, председник Нове странке – Да се струка пита