Поштовани председниче, ми, као грађани, разумемо много више од оног што нам саопштавате.

1. Због крађе и превеликог броја запослених, нарочито ботова СНС-а у ЕПС-у, производна цена струје коју производимо је нереална, па нам саопштавате да износи 57 евра/MWh.

2. Ви сте на власти дуже од 10 година и дужни сте били да предвиђате економска и енергетска кретања у име целог народа Србије.

3. Стварно није потребно да тражите примере из окружења да бисте оправдавали нашу лошу енергетску ситуацију јер то никако не утиче на наш живот. Наше комшије у Босни и Херцеговини немају никакву енергетску кризу, а њих нисте поменули јер вам тај пример не одговара.

4. Ваш тим је претходних 10 година позивао стране инвеститоре да подижу фабрике у Србији, а да претходно нисте регулисали енергетски систем Србије. Због тога сте одувек увозили скупу струју, а странцима је продавали јефтиније, што је недомаћински.

5. Ваш тим је правио процене целу претходну деценију у шта ћемо као земља инвестирати са обилатим кредитима. Одговорност погрешног распореда инвестиција које сте спроводили сноси Влада коју сте ви одабрали.

6. Ваш тим је због тога сада принуђен да наш гас складишти у туђој земљи и надамо се да ће нам на располагању бити током зиме кад нам је најпотребнији.

7. Молим вас, не оптерећујте становнике Србије послом за који сте се препоручили народу, а ми вам поверовали да ћете га у духу највећег патриоте и домаћина обављати.

8. Увек постоји избор, постоје нова лица у политици која другачије сагледавају будућност и посао који треба обавити. Србија је богата земља, само је избор људи који је предводи био без пословног и животног искуства, па нам је овако како сте нам данас саопштили.

Владимир Ковачевић, председник Нове странке – Да се струка пита