Ново задуживање путем продаје хартија од вредности, у износу од 340 милиона евра већ квалификованим инвеститорима, у образложењу има разлоге најширег могућег описа.

То би могло свим искусним економистима да буде сигнал отежаних финансија државе, да свуда цури и да ствари измичу контроли.

Ово задужење је још једна од потврда и да су лоше планирана буџетска средства.

Није се смело олако, а сасвим сигурно и са мало предходног искуства у раду са било каквим финансијама, а камоли оним које сматрамо највећим какав је буџет државе, делити новац „хеликоптером“ грађанима Србије.

Одушевљење привременим повећаним буџетским приходом, краткотрајним суфицитом и тренутним нагоном државника за дељење новца грађанима био је израз неодговорности и неискуства у вођењу јавних финансија.

Веома се бојим наредних месеци. Са зебњом гледам на одабир људи у будућој Влади Србије, који ће морати да изнађу одговоре на финансијско и економско невреме које нам је све ближе.

Као председник Нове странке – Да се струка пита, стручношћу људи који ме следе, пратићемо сваки потез будуће владе и својим предлозима одвраћати је од грешака, посебно у областима привреде, финансија, пољопривреде и здравства, као што смо свих ових месеци и радили.

Са посебном пажњом ћемо се освртати на социјалну политику, која ће у надолазећем периоду имати све већи значај.

Владимир Ковачевић, председник НС-Д2СП