Обилазећи изградњу куле у Београду на води, председник нам се обратио са пар порука на које морам да реплицирам.

Још пре пет година појавио се дефицит радне снаге у Србији, а има више од три године како о томе јавно говорим. Послодавци у Србији су изнурени трагајући за вредним људима.

Хитно је неопходан увоз женске радне снаге за помоћ у кући, чување деце, угоститељске послове, а мушкараца за све остале занатске дефицитарне послове, од којих је само један од многих грађевински.

Сагласан сам за увоз људи из Бангладеша и Гватемале, међутим највреднији су Азијати (Вијетнам, Камбоџа).

Морамо да научимо да не каснимо у сагледавању ствари, никако то да променимо.

Потребни су нам хитни модерни законски оквири за издавање радних дозвола да би продисала економија која заостаје. Послодавцима се мора понудити избор у одабиру људи који сад недостаје.

За наредне месеце, састав Владе и одабир људи мора да буде експертски, иначе ћемо проћи по свим аспектима као што сад лоше пролазимо са струјом.

Ниједан крадљивац буџетских средстава кога гони полиција и тужилаштво не може да учини тако велику штету као што то могу послушници политике. ЕПС нам је опомена коју ће годинама плаћати порески обвезник Србије.

Што се тиче дизања „замрзнутих“ цена меса и других намирница, инфлација нам забија голове сваки дан. Спортским речником речено, утакмица са инфлацијом се не добија тако што ћемо изнова замрзавати цене намирница на сваких 15-20 дана.

Алате заустављања инфлаторног тока познају само економисти у пракси, јер су овладали механизмима спровођења најтежих економских потеза.

Нова странка – Да се струка пита инсистира да се разуме да проблеми сваке државе потичу од недовољног разумевања економије. Зато је централна тема програма коју доноси странка коју предводим економија.

Владимир Ковачевић, председник Нове странке – Да се струка пита