Председник покрета „Да се струка пита“, Владимир Ковачевић, у писаном саопштењу медијима истиче да поздравља повећање минималних зарада радника на рачун растерећења послодаваца од пореза и доприноса за исплате тих зарада.

Неколико пута сам изнео у јавност да је то добар пут, али оптерећење не сме бити веће од 50 одсто. Са планираним растерећењем које нам је председник Републике најавио, оно ће и даље остати козметичко.

Верујем да председник Србије најавом повећања пензија од 18,2 одсто до јануара 2023. године има добру намеру, али мало би се који домаћин усудио да у надолазећој кризи повуче овакав потез. Мислим да је он потупно нерационалан и у домену је популизма.

Не може се претицати инфлација повећавањем плата и пензија, већ интензивним привредним растом, који је од почетка године у Србији изостао.

У условима енергетске кризе и инфлаторног тока сви расположиви финансијски ресурси морају бити усмерени ка српској економији и супституцији свега што увозимо производима које сами производимо.

Само земље са развијеним сопственим ресурсима и заокруженом производњом свих добара које иначе троши може бити и политички независна. Тај задатак до сада никада нисмо обавили и крајње је време да се упустимо у његово извршење.

Владимир Ковачевић, председник покрета „Да се струка пита“